03 Mei 2017

UCAPAN PENGGULUNGAN PRESIDEN PAS

06 Sya'aban 1438H [MOD] - 

MUKADDIMAH

الحمد لله وكفى وصلاة وسلام على عباد الله الذين المصطفى وعلى أكرمهم وأشرفهم حبيبنا وشفيعنا محمد النبي المجتبى وعلى آله وأصحابه ومن اهتدى.    

Yang Dihormati Pengerusi Tetap, Ashabul Fadhilah Ahli Majlis Syura Ulamak, Timbalan Presiden, Naib-Naib Presiden, Setiausaha Agong, Ketua-Ketua Dewan Ulamak, Pemuda & Muslimat, Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS, Ahli-ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Pesuruhjaya-pesuruhjaya PAS Negeri dan Wilayah Persekutuan, Yang Dihormati Tan Sri Sheikh Abdul Kadir Sheikh Fadzir, Pengarah Muktamar PAS ke-63 dan ahli Jawatankuasanya, para Perwakilan, muslimin dan muslimat yang dikasihi sekalian.

Siapa Sebenarnya Yang Sesat?


06 Sya'aban 1438H [MOD] - 

Benarlah anggapan ketenangan dan kelancaran Muktamar Tahunan PAS Kali Ke 63 yang berlangaung di Kompleks PAS Kedah Kota Sarang Semut menyebabkan musuh PAS makin kelam kabut dan jiwa mereka bergelora dan makin kacau.


Kerana hanya tindakan seorang pembahas Ucapan Dasar Presiden yang mewakili negeri Pulau Pinang yang ada menyebut DAP sebagai musuh utama pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) membawa kepada kenyataan  bahawa parti PAS 'sesat' dalam berpolitik dan kononnya akan menguntungkan Barisan Nasional (BN).

Malah mereka  menganggap tindakan PAS sebagai tidak masuk akal.

Halal Untuk Kami, Haram Untuk Tuan....

06 Sya'aban 1438H [MOD] -

Setiap hari kita melakukan pelbagai amalan yang tentunya bagi yang memahami bukan untuk dinilai oleh sesama manusia namun tidak lain hanya untuk nilaian Allah SWT. Kerana itu konsep keikhlasan dan niat sesuatu perbuatan itu yang hanya bersandar kan kepada Allah sangat ditekan dalam setiap amalan kita.

Saya bentangkan sebuah kisah yang mudah-mudahan menjadi pengajaran kepada kita semua.
-------◇◇◇◇◇-------
Adalah Abu 'Abdurrahman Abdullah ibn al Mubarak al Hanzhali al Marwazi, seorang ulama' masyhur di Makkah yang menceriterakan riwayat ini.