13 Oktober 2013

Penyamun Gagal Tarik Mesin ATM Guna Lori


8 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

KUALA LUMPUR: Sekumpulan penjenayah berputih mata selepas usaha melarikan mesin juruwang automatik (ATM) di sebuah stesen minyak di Kampung Baru Subang, Sungai Buloh awal pagi Ahad dibantutkan oleh bunyi alat penggera.
Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Supt Junaidi Bujang berkata dalam kejadian 4.30 pagi itu, empat lelaki penjenayah terbabit cuba menarik mesin ATM itu dengan sebuah lori.

Firma audit antarabangsa dedah rasuah negara makin buruk


8 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Harakahdaily,13 Okt 2013

KUALA LUMPUR:Tinjauan terkini Ernest & Young’s di kalangan eksekutif perniagaan di negara ini mendapati Malaysia dihinggapi wabak rasuah yang berleluasa dan semakin meningkat.

Malah tinjauan firma perunding antarabangsa ini disahkan oleh Laporan Ketua Audit Negara 2012 yang mendedahkan amalan boros dan penyelewengan membabitkan kos berbilion ringgit dalam agensi kerajaan, kata Setiausaha Agung DAP,  Lim Guan Eng.

Pelajar UiTM dikerah kira undi Umno


8 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

SEGAMAT: PAS Kawasan Segamat mempersoalkan tindakan Umno Johor mengerahkan lebih 1,000 pelajar UiTM Segamat untuk berkhidmat sebagai pengira undi dalam pemilihan sayap Pemuda, Wanita dan Puteri parti itu semalam.

Yang Dipertua PAS Kawasan Segamat, Firdaus Masood ketika menghubungi Harakahdaily berkata, sejak awal pagi, puluhan bas memasuki kampus UITM Segamat untuk membawa keluar para pelajar bagi menjadi petugas pemilihan Umno.

UMNO 2013: Shahrizat dan Khairy pertahan jawatan, Mas Ermieyati Ketua Puteri UMNO yang baru

8 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -


KUALA LUMPUR: Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dan Khairy Jamaludin kekal mempertahankan jawatan Ketua Wanita dan Pemuda manakala Mas Ermieyati Samsudin diumumkan sebagai Ketua Puteri UMNO baru pada pemilihan sayap UMNO 2013.

Gempa kuat 6.4 magnitud landa barat laut Trinidad

8 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

PORT-OF-SPAIN (Trinidad): Gempa kuat 6.4 magnitud melanda barat laut Trinidad, demikian menurut Pusat Penyelidikan Seismik Universiti West Indies, hari ini. 


Gempa dikesan berlaku pada kedalaman 60 kilometer. 


Bagaimanapun, menurut pusat itu tiada sebarang kerosakan atau kecederaan dilaporkan setakat ini.