20 Jun 2009

UMNO MEMANG NIPU ORANG (UMNO)

Umno Memang Nipu Orang (UMNO), begitulah ungkapan kata Yang DiPertua Pas Kawasan Bukit Gantang pada tanggal 19 Jun 2009 bertempat di Markas Pas Bukit Cempedak sempena kempen pembubaran Dun Perak. Pada malam tersebut Naib Presiden PKR dan juga MB Rakyat, MB Nizar juga hadir bagi menyampaikan ceramahnya. Seperti biasa, setiap kali ada sesuatu perkara yang terlalu penting MB Nizar akan menyampaikan ceritanya di Bukit Gantang ini terlebih dahulu kerana pada beliau, disinilah bermulanya suara rakyat Perak yang mahukan keadilan. Disinilah juga restu yg dipohon oleh si zamri kudeta tidak diperolehi. Sesungguhnya Bukit Gantang bermulanya era transformasi yang jitu dalam mengukuhkan ikatan Pakatan Rakyat di Malaysia ini.

MB Rakyat iaitu YB Nizar telah memberitahu para hadirin yang datang bahawasanya beliau terpaksa membuat petisyen rayuan di mahkamah persekutuan pada hari ini juga kerana tarikh akhir untuk menghantar petisyen rayuan tersebut ialah pada hari Isnin minggu depan. Kelewatan ini disebabkan oleh penghakiman bertulis dari 3 orang hakim mahkamah rayuan masih belum diperolehi walaupun telah dijanjikan untuk diberi dalam masa 7 hari. Kenapa keputusan boleh dibacakan dalam masa 5 minit tetapi penghakiman bertulis hendak diperolehipun dah dekat sebulan? Berbeza dengan hakim mahkamah tinggi yang membacakan penghakiman selama 1 jam 45 minit dan penghakiman bertulisnyapun dapat sekejap sahaja lebih kurang 7 hari. Apa bezanya hakim mahkamah tinggi dan hakim mahkamah rayuan? 1 hakim mahkamah tinggi, 3 hakim mahkamah rayuan. Fikir2kanlah wahai 1 Malaysia!

MB Nizar juga memberitahu bahawasanya kesnya akan didengar di mahkamah persekutuan pada 9 dan 10 Julai ini dan beliau telah membuat permohonan kes ini didengar oleh 11 orang hakim mahkamah dari 12 orang hakim mahkamah persekutuan kerana ia membabitkan kepentingan umum dan perlembagaan negara. MB Nizar juga menyatakan terpaksa juga membuat permohonan pada hari ini kepada pejabat pendaftar mahkamah kerana tempoh rayuan hampir tamat walau penghakiman bertulis masih belum diperolehi. Didalam hal ini 3 orang hakimtu tidakkah merasa bersalah kerana masih belum menyampaikan penghakiman bertulis mereka walau tempoh rayuan hampir tamat? Atau ini juga antara konspirasi dengan UBN? Saya tidak mahu menuduh sesiapa tetapi rakyat yang berilmu dan cerdik pandai boleh menilai fenomena ini secara berhemah. Wahai para hakim, TEPUK DADA TANYA IMAN.

MB Nizar juga hairan bila UMNO mengatakan beliau gila kuasa. MB Nizar membuka pemikiran para hadirin yang hadir merenung apa yang beliau lakukan bila mendapat pengisytiharan dari mahkamah tinggi tempohari bahawa beliau adalah MB Perak yang sah. Tepat jam 10.30 malam MB Nizar telah berada di pintu istana Ipoh pada hari yang sama untuk menyampaikan surat pembubaran dun Perak bagi menyerahkan kepada rakyat membuat pilihan. Kalau dia seorang yang gila kuasa, beliau tidak akan membuat tindakan yang sedemikian. Tapi apa yang si zamri buat bila dapat keputusan mahkamah tinggi dan juga mahkamah rayuan? Buka2lah minda 1 Malaysia untuk membuat penilaian secara bijak...

ANAK KOMANDO REJIMEN 1

MAJLIS HI-TEA & DIALOG
HUBUNGI


012-2141 858 (Mustapha)

019-3837 785 (Iqbal)

017-6727 584 (Asmadi)

013-3657 491 (Fahmi)

019-2316 539 (Fakrulrazi)

012-2871 614 (Mejar Rashid)

019-6570 438 (Cikgu Idzam)

Sekian. Wassalam.


"SELAMATKAN DEMOKRASI TEGAKKAN KEADILAN"

Akhukum Fil Islam

MUSTAPHA KHAMAL HALIM

Setiausaha

IKATAN ANAK-ANAK PERAK DI PERANTAUAN