11 November 2007

Tahniah Kepada Polis !

Himpunan 100,000 rakyat yang berlangsung kelmarin mengambarkan satu gerak massa yang akan melonjakkan kembali sokongan rakyat kepada BA. Saranan Penasihat PKR supaya tiga minggu dari sekarang diadakan himpunan lebih besar hingga 200,000 orang adalah sesuatu yang masuk akal. Walaupun tekanan yang kuat dari pihak keselamatan dan semua pihak yang berkaitan dengannya, namun lebih seratus ribu yang berhimpun. Pihai RELA pun kena terlibat sama.

Kalaupun sesuatu yang agak ajaib, saya hendak mengucapkan tahniah kepada polis yang cuba menyekat himpunan BERSIH atas arahan resmi pimpinan UMNO dalam persidangan nya pada 5 hingga 9 Nov yang lepas. Pihak Polis telah menjalankan tugas dengan baik untuk memastikan segala sudut bandar KL adalah tempat yang tidak dapat berhimpun dan diulang berkali-kali di media massa itu adalah himpunan haram.

Paling menyedihkan gas pemedih mata dan water canon di lepaskan tanpa belas kasihan, itulah suatu kecekapan polis dalam menjalankan tugas kelmarin.

Namun kita berharap kerja yang secekap ini di teruskan untuk membenteras banyak lagi masaalah yang mungkin tidak dianggap masaalah oleh UMNO, sesekali adalah berkokok namun senyap bila senja menjelang, macam ayam...

manakah pembunuh adik Nurin Jazlin, cerita-cerita "hindustan" polis seolah pembunuhnya sudah di tangkap, sudah berbulan lebih bayang pun tak nampak. Mana dia adik adik kita yang hilang seluruh negara yang berjumlah puluhan orang. Hilang tampak jejak.

Orang asing yang datang ke Malaysia seperti yang dikatakan oleh SU agong UMNO yang juga menteri yang jaga pasport, tak salah ada 54,000 orang asing yang dtg sudah habis visa merlawat pada tahun ini tidak keluar dari Malaysia seperti yang sepatutnya.

Tidak terkiralah yang masuk Malaysia tanpa pasport, dan yang habis visa dah bertahun-tahun yang lepas. Yang lolos di sempadan dan dilautan yang seolah tidak ada kawalan. Alang kepalang banyak orang asing yang tidur nyenyak tanpa ada tindakan yang sepatutnya dari pihak berwajib termasuk polis.

lagi-lagi kami yang pergi dan balik dari himpunan di periksa IC dan di ambil catatan. Seolah kami yang menyokong pembangkang ini lebih teruk dari mat bangla dan Indo.

Sudah banyak kali saya tegaskan kepada teman-teman, dengan penuh keyakinan.....duduk di Malaysia lebih tidak selamat berbanding dengan duduk di negeri orang.

Ayuh pihak polis, lakukan kerja sepeti kelmarin untuk membenteras segala masalah yahng berlaku berkaitan dengan jenayah. Teruknya Malaysia pencurian berlaku di mana-mana dan tidak kira masa sehinggakan mesin ATM pun hendak di angkat dengan jentolak....aneh tapi benar. Pagar Istana Tuanku di Kuala Kangsar pun kena curi, dan banyak lagi yang tak perlu ditulis dalam ruangan singkat ini.

Kabel TNB dan TM dimana-mana di curi, penduduk kampung terpaksa pakai handphone sekarang seperti yang berlaku di sekitar Parit Buntar.

Negara akan aman sejantera dengan kerja keras untuk membenteras masalah di atas seperti yang dilakukan pihak keselamatan seperti kemarin, Kepunglah mat rempit macam kamu kepong kami kelmarin.Jangan hanya kami yang cinta kan keamanan dan kesejahteraan ini di tempur macam komunis dinegara sendiri.