18 Oktober 2013

7,000 tiket ATM-Kelantan habis dijual dalam dua jam


13 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -

SELAYANG: Kira-kira 7,000 tiket yang diperuntukan untuk perlawanan separuh akhir pertama Piala Malaysia antara Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Kelantan di Stadium Selayang malam ini, habis dijual dalam tempoh dua jam selepas kaunter jualan tiket dibuka.

Tinjauan BH Online mendapati penyokong kedua-dua mula beratur di perkarangan stadium bagi mendapatkan tiket seawal jam 8 pagi tadi. 

Laporan Audit: Pakatan Rakyat mahu temui Najib


13 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
PETALING JAYA: Pakatan Rakyat memutuskan untuk mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berhubung dengan Laporan Ketua Audit Negara 2012.

Mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat petang semalam memutuskan pertemua tersebut adalah penting bagi memastikan ketirisan dan penyelewengan yang dilaporkan itu dapat dihentikan dan tidak lagi berulang pada masa akan datang.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelaskan pertemuan tersebut akan membincangkan segala tindakan yang perlu diambil kepada mereka yang terlibat serta mencari satu mekanisma terbaik agar ia dapat diatasi daripada terus berulang.

Isu kalimah Allah: Pakatan Rakyat kekal pendirian


13 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
PETALING JAYA: Pakatan Rakyat hari ini menjelaskan mereka terus kekal dengan pendirian sebelum ini dalam isu yang membabitkan kalimah Allah.


Kenyataan tersebut dijelaskan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada sidang media di Ibu Pejabat PKR petang tadi."Pendirian Pakatan Rakyat kekal sepertimana pendirian yang dikeluarkan sebelum ini.

Pakatan Rakyat bentang Belanjawan minggu depan


13 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
PETALING JAYA: Pakatan Rakyat akan membentangkan Belanjawan Alternatif 2014 minggu hadapan sebelum Bajet 2014 dibentang Perdana Menteri pada 25 Oktober nanti.


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyatakan demikian ketika ditemui pada sidang media selepas mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat petang tadi.

1,001 rahsia air

13 Zulhijjah 1434 H. [MOD] -
Air merupakan salah satu rahmat Allah kepada manusia. Kepentingan air sama seperti oksigen.
Air adalah elemen penting demi kelangsungan hidup manusia, jika tidak minum air selama seminggu, manusia boleh mengalami kegagalan serius organ dalaman dan menyebabkan kematian. 
Di dalam al-Quran, terdapat banyak ayat menceritakan kepentingan air untuk manusia dan segala kehidupan di muka bumi.