Majistret Baling nyaris maut

Keadaan kenderaan Mohd Faiz.
Majistret Baling nyaris maut

Keadaan kenderaan Mohd Khairul.
KUALA KETIL - Majistret Mahkamah Baling, Mohd Khairul Hafizuddin Ramli nyaris maut dalam kemalangan di Kilometer 26.1 berdekatan Ladang Kim Seng, Kuala Ketil kira-kira jam 8 pagi, semalam.

Kejadian dipercayai berlaku setelah kenderaan yang dipandunya bertembung dengan sebuah kereta lain dari arah bertentangan ketika melalui jalan yang berselekoh di kawasan itu.

Seorang lagi pemandu merupakan anggota polis iaitu Lans Koperal, Mohd Faiz Mohd Shukri yang dalam perjalanan ke Ibu Pejabat Polis (IPD) Baling.

Pertembungan itu mengakibatkan kenderaan yang dinaiki Mohd Khairul berpusing beberapa kali dan kedua kenderaan itu remuk teruk.

Bagaimanapun, kedua mereka hanya mengalami kecederaan ringan di beberapa anggota badan dan hanya mendapat rawatan sebagai pesakit luar.

Difahamkan, Mohd Khairul dalam perjalanan ke Kuantan, Pahang atas urusan kerjanya manakala Mohd Faiz dalam perjalanan ke tempat kerjanya di IPD Baling.

Timbalan Ketua Polis Daerah Baling, Deputi Superintendan Abdul Rahim Abdullah mengesahkan kejadian itu.

Menurutnya, pihaknya tidak menolak kemungkinan punca kemalangan adalah disebabkan laluan yang berselekoh selain jalan yang licin akibat hujan.


sinar/-