30 Ogos 2013

Parlimen Ledang, Pasir Gudang; DUN Nusajaya, Gambir kekal milik BN - Mahkamah

23 Syawal 1434 H. [MOD] -

Foto
AHLI Parlimen Pasir Gudang, Normala Omar (tengah) gembira selepas memenangi kes petisyen Pilihan Raya Umum ke-13 di Mahkamah Tinggi Pilihan Raya Johor Bahru, hari ini. - Foto Hairul Anuar Abd Rahim

Johor Bahru: Barisan Nasional (BN) mengekalkan dua kerusi Parlimen dan dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor, selepas Mahkamah Pilihan Raya menolak petisyen yang dikemukakan pihak pakatan pembangkang.

Mahkamah memutuskan BN kekal di kerusi Parlimen Ledang dan Pasir Gudang, selain di kerusi DUN Nusajaya dan Gambir. 

Gempar! Proton Saga Aeroback dalam filem Tanda Putera?

23 Syawal 1434 H. [MOD] -
http://omakkau.blogspot.com,29 Ogs 2013
Dalam satu sedutan filem Tanda Putera terdapat adanya perarakan dengan membawa sepanduk oleh sekumpulan orang di mana sebuah kereta Proton Saga aeroback turut dirakamkan bersama.

Hari-hari akhir di Harakahdaily

23 Syawal 1434 H. [MOD] -
Zulkifli Sulong,30 Ogs 2013
(Selamat tinggal Harakah....ada masa, ada jodoh dan diizinkan Allah bertemu lagi)

31 Ogos 2013, sempena Hari Kemerdekaan negara esok, adalah hari terakhir saya bertugas sebagai Ketua Pengarang Harakahdaily. Ia juga hari terakhir saya bertugas dengan Harakah, selepas bersama organisasi hebat ini selama 26 tahun.

Tanda Putera mula tayangan dengan 12 penonton Melayu

23 Syawal 1434 H. [MOD] -

Tayangan pertama Tanda Putera di pawagam di Mid Valley hari ini menerima sambutan dingin. Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 29 Ogos, 2013.

Tayangan pertama Tanda Putera di pawagam di Mid Valley hari ini menerima sambutan dingin. Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 29 Ogos, 2013.Filem kontroversi Tanda Putera mula ditayangkan hari ini dengan dewan tayangan di Mid Valley Megamall pada jam 11 pagi hanya menarik  12 penonton.

Assad ikrar pertahan negara dari serangan Barat

23 Syawal 1434 H. [MOD] -

DAMSYIK: Presiden Syria, Bashar Assad hari ini berikrar negara itu akan terus mempertahankan diri bagi menentang sebarang serangan barat berikutan dakwaan penggunaan senjata kimia. 


Dalam masa yang sama, pemeriksa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dijadulan meninggalkan Syria dalam tempoh 48 jam ini bagi membawa maklumat yang dianggap penting bagi menentukan sama ada serangan dilakukan. 

Ribery dinobat Pemain Terbaik Eropah

23 Syawal 1434 H. [MOD] -
Ribery dinobat Pemain Terbaik EropahPENYERANG Argentina, Lionel Messi (kiri) mengucapkan tahniah kepada Franck Ribery selepas dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Eropah musim 2012/13 di Monaco, awal pagi tadi. - Foto AFP

MONACO: Pemain sayap Bayern Munich, Franck Ribery hari ini dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Eropah musim 2012/13. 

Cameron gagal dalam undian Parlimen serang Syria

23 Syawal 1434 H. [MOD] -

LONDON: Perdana Menteri Britain, David Cameron gagal dalam undian terhadap usul yang dibentangkan di Parlimen bagi negara itu menyertai rakan sekutunya menyerang Syria yang didakwa menggunakan senjata kimia.


Beliau gagal 13 undi dalam usul yang dikemukakan di Parlimen semalam, yang menyaksikan undian 285-272 bagi menolak penyertaan Britain dalam mengambil tindakan ketenteraan terhadap Syria.

16 maut serangan bom di pasar Baghdad

23 Syawal 1434 H. [MOD] -

SAMARRA: Sebuah kereta yang membawa bom meledak di sebuah pasar menjual buah-buahan dan sayur di utara Baghdad, mengorbankan sekurang-kurangnya 16 orang, hari ini. 

Serangan bom berani mati itu itu menyebabkan 25 orang cedera yang berlaku jam 6.45 petang waktu tempatan.