14 Januari 2022

Isu Palestin menyatukan umat

 

TRAGEDI hitam penubuhan negara haram bernama Israel di bumi Palestin yang berlaku pada tahun 1948 adalah bagi melaksanakan inti pati Perjanjian Balfour pada tahun 1917 oleh penjajah British. Seterusnya, ia diiktiraf pula oleh negara kuasa besar dan negara yang berada di bawah pengaruh mereka.

Hong Kong larang penumpang transit dari 153 negara

 

Lapangan Terbang Hong Kong kini mengenakan prosedur kawalan ketat terhadap penerbangan dari negara asing susulan kes jangkitan varian Omicron. (FOTO AFP)

HONG KONG: Penumpang dari lebih 150 negara dilarang daripada transit melalui Hong Kong bermula Ahad (16 Jan) ini  selama sebulan, susulan prosedur langkah kawalan ketat perjalanan anti-virus  terbaharu di wilayah autonomi itu.

Pulau Jawa digegar gempa 6.7 magnitud

 - Hiasan

- Hiasan

JAKARTA: Gempa bumi dengan magnitud 6.7 menggegarkan Pulau Jawa, Indonesia pada jam 4:05 petang (Waktu Indonesia Barat), hari ini tetapi tiada amaran tsunami dikeluarkan.

ADUN ditahan positif dadah

 

BUKIT MERTAJAM: Seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dari Perak ditahan polis selepas ujian saringan air kencing yang dijalankan ke atasnya positif dadah.