15 Februari 2008

Pak Lah Takut Kepada Presiden PAS

Abdullah Ahmad Badawi berkata, kesediaan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk mencabarnya di Parlimen Kepala Batas membayangkan Pas tidak yakin menang di Terengganu.Perdana Menteri berkata demikian selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) hari ini.


Kenyataan ini adalah gambaran sebenar yang Pak Lah dalam keadaan ketakutan kalau benar Hj. Hadi akan berpindah ke Kepala Batas untuk berhadapan dengannya. Kalau Pak Lah kata kita tidak yakin untuk menang di Terengganu, kita nak kata kita yakin menang sebab itu tanpa Hj. Hadi kita boleh tunbangkan kerajaan yang ada sekarang di Terengganu.

Apa lagi ketua Pas di Terengganu sekarang bukan Hj. Hadi lagi tetapi Mustapa Ali sebagai pesuruhjayanya. Pepindahan Hj. Hadi ke Pulau Mutiara untuk melawan Pak Lah adalah sesuatu yang masuk akal dan tidak menjadi masalah.
Kalaulah Pak Lah seorang yang berjiwa besar, semestinya dia tidak mencari alasan lain malah mengalu-ngalukan kedatangan Hj. Hadi ke Pulau Pinang untuk bertanding. Kalah atau menang kira kemudian, itulah adat pertandingan.

Tiada ulasan: