26 Disember 2008

Kuala Terengganu medan kempen pemilihan UMNO?

TEHERAN 24 Dis. – Presiden UMNO, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi memberi amaran keras kepada semua calon yang bertanding pada pemilihan parti Mac ini supaya tidak sesekali menjadikan Pilihan Raya Kecil Parlimen Kuala Terengganu bulan depan sebagai medan untuk berkempen jawatan parti.

Abdullah menegaskan, pilihan raya kecil itu sangat penting bagi UMNO serta Barisan Nasional (BN) dan semua ahli UMNO perlu bertanggungjawab untuk memastikan kemenangan calon BN.

‘‘Kita tidak mahu ahli-ahli UMNO pergi ke Kuala Terengganu sibuk berkempen untuk menang jawatan parti Mac depan, bukannya berkempen bagi bantu kemenangan calon BN,” kata Perdana Menteri kepada wartawan Malaysia pada akhir lawatan empat hari ke Iran di sini hari ini

Persoalannya kenapa Presiden UMNO yang berada dipenghujung kareirnya itu memberikan nasihat yang sedemikian rupa kepada pemimpin bawahannya ?.

Saya berkeyakinan nasihat sebegini tidak akan dikeluarkan oleh Pak Lah sekiranya sedikitpun maklumat berkaitannya tidak ujud di Kuala Terengganu. Perpatah Melayu mengatakan masakan pokok bergoyang kalau tidak ada angin.

Nampaknya Pilihanraya kecil Kuala Terengganu semakin menarik, sekiranya dakwaan Pak Lah itu benar jadilah PR kecil KT sebagai medan kempen pemimpin UMNO untuk kerusi yang dipertandingkan pada pemilihan UMNO Mac nanti.