08 Mei 2010

Laporan kepada SPRM.

ADUN Titi Serong, Drs. Khalil Idham Lim didampingi oleh ADUN Lubok Merbau, YB. Zainuddin , ADUN Jalong, YB. Leong Mei Meng dan Penolong Setiausaha Pemuda PAS Perak, Sdr. Shfrizal Salleh membuat Laporan kepada SPRM mengenai satu laporan berita di Sinar Harian pada 4 Mei dimana menyatakan bahawa Kerajaan Negeri Perak bersetuju menyumbangkan sebanyak RM 50,000 kepada setiap MCA Bahagian di Perak untuk tahun ini.

2 ulasan:

Awanama berkata...

SALAM,

SYUKURLAH KITA MEMPUNYAI WAKIL-WAKIL RAKYAT YG PRIHATIN DGN DUIT RAKYAT DAN KE MANA UNTUK DI BELANJAKAN BAGI FAEDAH SEMUA RAKYAT BUKAN DI SEBABKAN RASUAH/UGUTAN POLITIK SESAMA PARTI KOMPONEN.

YANG PALING PENTING IALAH TIADA PENYELEWENGAN DUIT RAKYAT DI SEBABKAN ORG2 YG SALAH GUNA KUASA ATAU MENGGUNAKAN DUIT ITU UNTUK SUKU SAKAT MEREKA SAHAJA DAN MENGANGGAP DUIT RAKYAT SEBAGAI DUIT MEREKA.

RAKYAT BERHAK UNTUK TAHU MENGAPA DUIT ITU DI BERI KPD PIHAK TERTENTU DAN ATAS ALASAN APA DI BERI.

Awanama berkata...

Salam,
Duit kerajaan negeri adalah duit rakyat tanpa mengira fahaman politik.sumbangan kepada MCA adalah untuk menarik minat pengundi cina memangkah BN,adalah secara terang salah sebgai rasuah dan tidak adil juga bagi parti2 lain sama ada parti konponen bn atau yang lainnya.