18 Mac 2013

Pengerusi, AJK Persatuan Kerabat Perak sertai PAS

5 Jamadil Awal 1434 H. [MOD] -BERUAS: Pengerusi Persatuan Kerabat dan Waris Negeri Perak, Raja Rozmal Raja Yaacob mengisytiharkan menyertai PAS.

Beliau menyerahkan borang permohonan keahlian PAS bersama 30 AJK dan ahli persatuan itu kepada Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dalam satu program ceramah politik di Beruas, dekat sini malam tadi.

Dalam ucapannya, Raja Rozmal berkata, penyertaan tersebut tidak didorong oleh sesiapa tetapi atas kesedaran sendiri setelah melihat perjuangan PAS adalah benar.

Menurutnya, penyertaannya juga akan memberi ruang kepada beliau dan ahli jawatankuasa membantu PAS dan Pakatan rakyat untuk memenangi PRU13 nanti.

Di akhir ucapannya, Raja Rozmal membacakan ikrar dengan mengatakan akan memberi sokongan padu kepada Pakatan Rakyat.

“Saya mewakili anak-anak Raja dan Waris Negeri Perak akan menyatakan sokongan penuh tidak berbelah bahagi demi memastikan kebenaran dan keadilan dapat ditegakkan melalui perjuangan yang dibawa oleh PAS,” katanya dan disambut dengan laungan takbir oleh ribuan hadirin. (Gambar atas.)

Sementara itu, Mohammad Sabu berkata, kemasukan Raja Rozmal itu memberi isyarat jelas bahawa rakyat di semua peringkat dan golongan inginkan perubahan.

Kata beliau, Umno tidak senang dengan suasana sekarang kerana ia telah menggugat impian mereka untuk terus berkuasa di negara ini.

Tegasnya, momentum perubahan tersebut telah memuncak dan tiada sesiapa yang boleh menghalang rakyat untuk terus membuat perubahan.

Harakahdaily/-

2 ulasan:

al 'awab berkata...

Alhamdulillah hirabbilalamin. Dengan kemasukkan anggota Kerabat DiRaja Perak Darul Redzuan, tindakkan dan langkah diambil itu menjadi pemudah kerja menambah nilai perjuangan PAS - PR melangkah ke Putrajaya sebaik selepas keputusan PRU13 oleh SPR. Sekelian kerabat "Jadikanlah diri2 anda tulang belakang perjuangan menegakkan yang hak menolak dan meninggalkan yang batil". Mudah2an Allah memelihara dan melindungi anda semua. Takbir (7X)

PakNgahYob@AcikLee berkata...

mengkalu anok suku sakat...wagheh sotan pun udoh ghapit dengan pati pah....ate apeke heinye melayu emeno....tinggei ghope keghe sumbang le jawabnye....ghentikan le ngampu pemeghentoh zalim tu...moh kita mene gomen baghu....ABU...ABD....