21 Mei 2013

Himpunan Black505 Kedah malam ini

11 Rejab 1434 H. [MOD] -


Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohamad Sabu serta Lim Guan Eng antara pimpinan utama Pakatan Rakyat yang akan menggegarkan pentas ceramah Himpunan Black505 di Kedah malam ini.

Himpunan yang akan berlangsung di Kompleks PAS Kedah, Batu 9, Kota Sarang Semut itu juga turut akan dihadiri pengerusi himpunan Datuk Johari Abdul, Pesuruhjaya PAS Kedah Datuk Mahfuz Omar serta Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution.

Menurut Mahfuz, program malam ini akan bermula dengan solat Maghrib berjamaah dan kemudian solat hajat bagi memohon kesejahteraan dan keamanan negara yang muktahir ini cenderung dengan isu perkauman.

"Ia juga bagi memohon kesejahteraan bagi bekas Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan Razak yang kini masih di Unit Rawatan Rapi, Hospital Pulau Pinang," tegas Naib Presiden PAS itu.

Sejurus solat hajat, kata Mahfuz tepat jam 9 malam, kesemua adun dan ahli parlimen Kedah akan berucap pada malam itu, sebelum ucapan utama pimpinan utama Pakatan Rakyat.

Pada himpunan malam ini juga katanya, untuk persoal tindakan SPR yang gagal menjadikan PRU13 sebagai pilihan raya yang bersih dan adil.

Tiada ulasan: