14 Februari 2009

Hampir 50,000 hadir ceramah perdana di Kota Bharu.

KOTA BHARU, 13 Feb :- Hampir 50,000 orang hadir dalam Ceramah Perdana yang diadakan di Padang Perdana disini malam tadi. Penceramah yang ditampilkan ialah YAB Menteri Besar Kelantan, TG. Nik Abdul Aziz Nik Mat, Naib Presiden PAS, Ust. Nasharuddin Mat Isa, Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Hj. Abdul Wahid Endut , ADUN Titi Serong, Khalil Idham Lim dan Wakil Palestin, Sami Abu Zuhri.

Kehadiran yang memberangsangkan disebabkan juga oleh cuaca yang baik.

Hj, Abdul Wahid menceritakan pengalaman dalam kempen di Kula Terengganu hingga membantu kemenangan beliau. Khalil pula menerangkan kedudukan politik semasa Perak yang mendapat perhatian dari hadirin. Sementara Sami Abu Zuhri menceritakan kedudukan rakyat palestin dan Hammas dengan diterjemahkan dari bahasa Arab ke bahasa Melayu oleh Ust. Nasharuddin mat Isa. TG. Nik Aziz menutup ceramah berserta doa penutup.





12 ulasan:

Unknown berkata...

magnetic~

Awanama berkata...

Ha!Ha! Anonim dan Pak Ungku tu mempamerkan budaya umno yang keparat dan biadap.Jangan marahkan mereka; suruh mereka buat lagi berulang kali, lagi dan lagi....

cakap-lepas berkata...

kesian pak ungku & anonim ni....hati dah biru.hati ko 2 orang ada keris umno ke?

Awanama berkata...

Rakaman ceramah semalam boleh di tonton / download di KelantanTV di alamat berikut:
http://kelantan.tv/index.php?option=com_content&task=view&id=615&Itemid=2
...TERUSKAN PERJUANGAN... KEBENARAN PASTI AKAN TERSERLAH JUA AKHIRNYA... INNALLAHA MA'ASSOBIRIIN

mohd fitri berkata...

anonim n pak ungku tu kalo tikam kuar darah biru..dulu kini selamanya buta hati!

Awanama berkata...

jangan marah anonim n pak ungku. depa mcm org Thaif zaman nabi dulu. depa jahil hari ni. mungkin esok2 depa dapat hidayah. kalu tak pun anak cucu depa dapat hidayah...

Awanama berkata...

Daripada komen-komen diatas yang makh paling tak beretika dari group mana cuba teka..

Moralnya; jangan terpengaruh dengan pendapat group tersebut yang sudah menderhaka kata orang lain pula derhaka
----Kata dulang paku serepih----

Faqih's Politician berkata...

Sokong Pakatan Rakyat supaya Pakatan rakyat dapat membela nasib rakyat kita. Jangan biarkan UMNO mengambil duit rakyat.

Awanama berkata...

cina islam lahanat bacol dan pengecut takut nak biar komen org kutuk. woi pi berambus balik cina la wei takyah menyibuk jd wakil rakyat takde maruah takut byg2 sendiri. kalau nak kena puji tak nak kena kutuk duduk aje rumah jilat pantat bini kau.

OrangKB berkata...

Kpd AL-HAQQU MIRROBBIK:
Terima kasih atas link tu.

Moderator, saya rasa awak patut delete komen si anonim ni. Bahasa yang dia guna kotor sungguh..

Awanama berkata...

salam
bertaubatlah anonim yg menghina cina islam...
Siapa kau... malayu kuffar ker??? Kalau kau betul2 melayu islam... itu bukan caranya...
Laknat Allah untuk mu... Amin

Awanama berkata...

salam..terima kasih tuan, dgan adanye blog dr tuan dapatlah saya mengikuti perkembangan terkini negeri kesayangan saya, perak darul ridzuan..komen dr anonim tu xpayahlah tuan ambil ht, tp lg elok rasanye tuan ambil parang, libas je kapala dia..hehe timbang kati punya orang,jgn d layan..