08 September 2009

Fakta untuk Apakah beza UMNO dan Penyelewengan..?

1. Terdapat 900 aduan politik wang kepada lembaga disiplin.

KUALA LUMPUR 7 Nov. – Pengerusi Lembaga Disiplin UMNO, Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail meminta pucuk pimpinan UMNO segera menyelamatkan parti itu daripada kehancuran berikutan berleluasanya politik wang pada pemilihan sekarang yang disifatkan paling serius dengan lebih 900 aduan telah diterima setakat ini.

http://www.utusan. com.my/utusan/ info.asp? y=2008&dt=1108&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg

2. Datuk Seri Ali Rustam bersalah

KUALA LUMPUR 17 Mac - Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam dilarang bertanding atau dipilih ke jawatan Timbalan Presiden UMNO pada pemilihan parti akhir bulan ini.Beliau didapati melakukan kesalahan di bawah Perkara 10.1 tataetika ahli UMNO.

http://www.utusan. com.my/utusan/ info.asp? y=2009&dt=0317&pub=utusan_malaysia&sec=Terkini&pg=bt_11.htm&arc=hive

3. UMNO bakal tersungkur akibat rasuah – Tun Mahathir

Kuala Lumpur – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir yakin UMNO bakal tersungkur lagi pada pilihanraya ke-13. Beliau mengatakan demikian kerana rakyat akan melihat UMNO bakal dipimpin oleh orang-orang yang mengambil rasuah. Pengerusi Lembaga Disiplin UMNO, Tengku Ahmad Rithaudeen pernah memberitahu bahawa telah menerima lebih daripada 900 aduan berkenaan pencalonan.

http://chedet. co.cc/chedetblog /2009/03/ rasuah-umno- 2.html

4. Khairy Jamaluddin Rasuah.

"Tetapi sebab yang sebenar saya tidak hadir ialah oleh kerana Pemuda UMNO secara langsung dan terbuka merestui politik rasuah." Tun Mahathir

http://chedet. co.cc/chedetblog /2009/03/ kenapa-saya- tidak-hadir. html

5.Hutang Orang Pahang RM63 juta

KUANTAN 22 April - Kerajaan Pahang hari ini memfailkan permohonan bagi menangguhkan keputusan Mahkamah Tinggi di sini yang memerintahkan Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob membayar RM63 juta kepada sebuah syarikat berhubung kegagalan mematuhi kontrak konsesi balak.

Permohonan tersebut difailkan oleh Penasihat Undang-Undang Kerajaan Negeri, Datuk Mat Zara'ai Alias di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi kira-kira pukul 12.40 tengah hari.

http://www.utusan. com.my/utusan/ info.asp? y=2009&dt=0423&pub=utusan_malaysia&sec=Mahkamah&pg=ma_04.htm&arc=hive

6. UMNO tak reti bayar hutang barangan pilihanraya

Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Ahmad Faizadh Yahaya mengeluarkan perintah itu dengan kos setelah membenarkan permohonan Umno mengetepikan keputusan mahkamah terhadap parti itu pada 17 Julai lepas, mengarahkannya membayar RM218 juta bersama faedah dan kos kepada Elegant Advisory Sdn Bhd.-Malaysiakini

http://thestar. com.my/news/ story.asp? file=/2009/ 9/3/nation/ 20090903134637&sec=nation

7.Laungan KJ Rasuah.

Pemilihan Agong UMNO PWTC 2008.

http://www.youtube. com/watch? v=hPOQYX9F7DE

Ihsan : Perisik Rakyat

2 ulasan:

Awanama berkata...

salam ramadhan buat semua umat islam.
dah berape banyak duit kerajaan digunakan untuk bayar kes kes saman dan seumpamanya yang di kemukakan oleh peminpin pakatan rakyat. ini menunjukan penguatkuasaan undang2 bertindak atas dasar politik pemerintah dan bukan mengikut keluhuran undang2. Mohon PR dedahkan Jumlahnya. termasuk saman kpd pihak media. sekian.....wassalam

Awanama berkata...

Teori RAHMAN semakin menjadi kenyataan berdasarkan senario politik selepas PRU12. PR herus bersedia untuk memerintah dengan adil dan saksama..