01 November 2009

Konvensyen Pakatan Rakyat Perak mendapat sambutan luarbiasa.

Perwakilan dari semua parti gabungan dalam Pakatan Rakyat Perak memenuhi dewan sebuah hotel terkenal di IPOH dalam Konvensyen Pakatan Rakyat Perak kali pertama.

2 ulasan:

tok iskandar berkata...

Dalam sinar harian hari ni,pengarah JPN Pahang bimbang jumlah buta huruf kat pahang cecah 8 ribu orang.Mintak guru-guru cari pendekatan terbaik atasi masalah ini.

Semuanya swasta kat guru.Bunyi macam nak lepas tangan je.jambatan gantung di kuala dipang tempohari ada yang menyalahkan guru-guru.

jika gagal,guru tentu akan dipersalahkan oleh JPN Pahang.guru-guru kena sedar selagi JPN dikuasai umno selagi itulah guru akan jadi mangsa.PPSMI hari tupun salah guru jugak ke.


dalam hal ini,pengarah JPN Pahang jadi pengarah pertama yang lepas tangan.takkan kementerian pelajaran malaysia nak orang macam ni pegang JPN Pahang

Sepatutnya JPN jadi tulang belakang atasi masalah ini selain kerjasama ibu bapa.takkan nak harap cikgu semata-mata.main ragbi pun kena ada sokongan rakan pasukan.

Tok cadangkan Pengarah JPN Pahang balik ke sekolah semula.banyak faktor kelemahan murid antaranya tahap penerimaan ilmu tak sama.ini logik kerana tak semua dalam kelas dapat nombor 1.ada yang dapat nombor tercorot.kemalasan seseorang pelajar dan sikap kurang peka ibu bapa juga antara faktor utama.sekolah-sekolah di pedalaman pula kekurangan kemudahan seperti komputer dan banyak lagi.paling ketara bilik guru tak ada komputer atau printer.terpaksa menumpang kemudahan cikgu lain.photostat pun kat kedai pakai duit sendiri pasal ada kalanya mesin photostat rosak,bimbang guna banyak sangat pasal kena tulis nama setiap kali guna mesin photostat.

Rasulullah dulu seorang yang bijaksana biarpun ummi.

Tok kesian setiap kali berlaku masalah di sekolah guru-guru dipersalahkan.macam di kuala dipang,idea guru kah nak adakan perkhemahan 1 malaysia.hari sekolah pulak tu.nampak sangat kerana agenda politik JPN Perak atau lebih lebih sesuai PPD terbabit adakan perkhemahan 1 malaysia pada hari persekolahan.ada sumber mengatakan PPD,JPN dan sampai ke kementerian pelajaran terlibat.eloklah disiasat prkara ini.satu suruhanjaya di raja wajar ditubuhkan.mengapa tak diadakan perkhemahan ini pada waktu cuti sekolah dan guru boleh fokus dan tak lagi memikirkan tentang ujian akhir tahun.

tak tahulah tok sekolah-sekolah yang terlibat dengan perkhemahan 1 malaysia selesai atau tak ujian akhir tahun.

Mulai sekarang PPD, JPN atau KPM perlu berhenti menyalahkan guru-guru.masyarakat sekarang lebih bijak dan tok tak nak nanti orang kata PPD, JPN atau KPM tahu garu telur sahaja.eloklah dikuatkuasakan semula merotan.bukan untuk mendera tapi kepada mendidik.orang tak sembahyang pun boleh kena rotan.

Politik mengampu perlu diketepikan tapi kebajikan anak murid jadi keutamaan.

cicitHJHASSANu berkata...

salam YB...

apa yang rakyat akan dapat manfaat dari konvensyen ini,adakah sekadar untuk memenuhi aktiviti pakatan rakyat???
adakah penglibatan ahli pakatan rakyat ini dapat melebarkan maklumat disekitarnya selepas balik nati tentang pentingnya mempertahankan gabungan pakatan rakyat untuk memberi khidmat yang jauh lebih baik daripada barisan nasional???

setuju pandangan tok iskandar.
apa plak tindakan pakatan rakyat??