14 Oktober 2008

Puluhan ribu hadir Hari Terbuka PAS Pusat.

SHAH ALAM , 12 Okt. :-Lebih 10,000 orang rakyat Malaysia pelbagai bangsa dan agama telah menghadiri Rumah Terbuka PAS yang didakan di Stadium Melawati di sini hari ini. Program tahunan anjuran PAS Pusat itu diadakan dalam suasana setelah Pakatan Rakyat telah berjaya menguasai 5 negeri di Semenanjung.


Drs. Khalil bergambar dengan 2 Exco Kerajaan Kelantan, YB. Abdul Fattah Mahmood dan YB. Che Abdullah Mat Nawi.

Kelihatan hadir dalam majlis itu ialah Musyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Aziz Nik Mat, AJK Syura Ulama , AJK Pas Pusat, AJK Dewan Pemuda Pas Pusat, AJK Dewan Muslimat Pas Pusat, Menteri Besar Selangor, pemimpin Parti DAP dan PKR .
Drs. Khalil Berucap mewakili YAB Menteri Besar Perak di pentas utama.

Pada tahun ini pihak panitia penganjur menerima makanan yang sangat mencukupi dan dikhuatiri tidak habis dihidangkan oleh pihak penganjur.

Setiausaha PAS Negeri Sembilan , Shamsul Kamal Idris dengan longgokan makanan.


Menu utama ialah satey, nasi dagang, lemang, ketupat palas, ketupat nasi dan pebagai juadah kuih yang lain. Pengunjung bertali arus masuk dan keluar dipintu utama mengambil peluang untuk bersalaman dengan pimpinan PAS yang mereka sayangi.Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Ust. Salleh Man, AJK PAS Pusat, Hj. Asmuni Awi bersama Drs. Khalil dan Shamsul Kamal.