31 Mac 2009

Nizar seru rakyat tolak politik kaum,ugut BN

KAMUNTING, 30 Mac : - Calon PAS untuk kerusi parlimen Bukit Gantang, Dato' Seri Mohamad Nizar Jamaluddin menyeru agar pengundi di Bukit Gantang menolak politik lama yang dibawa oleh Umno dan Barisan Nasional (BN).

Politik lama tegas beliau sudah tidak lagi relevan pada masa kini kerana ianya tidak mampu menjanjikan apa-apa perubahan kepada rakyat.

Nizar menjelaskan politik lama yang masih dibawa oleh Umno-BN ialah politik perkauman dan mengugut rakyat.

"Saya menyeru kepada pengundi-pengudi di Bukit Gantang khususnya dan seluruh rakyat Malaysia amnya agar menolak politik lama masih menjadi pegangan Umno-BN.

"Politik perkauman dan ugut mengugut tidak lagi relevan pada masa ini dan amat menjijikkan jika ia masih diteruskan," tegas beliau kepada Harakahdaily.

Umno-BN tegas beliau dalam kempen-kempen mereka menjadikan isu perkauman sebagai senjata kempen untuk meraih undi orang Melayu dan mengugut mereka jika mengundi calon PAS seolah-olah nasib orang Melayu akan tergadai kepada kaum Cina.

Beliau juga menegaskan sepanjang 11 bulan kerajaan Pakatan Rakyat memerintah Perak sebelum dirampas secara haram oleh BN, telah terbukti nasib orang Melayu terbela dan nasib kaum lain seperti India dan Cina tidak diabaikan.

"Inilah yang Umno-BN tidak faham dan amat tidak senang bila Pakatan Rakyat memerintah kerana rakyat dapat merasai keadilan dan ketelusan pentadbiran Pakatan rakyat," tegas Nizar.

Nizar seterusnya menegaskan Umno-BN amat tidak senang bila melihat PAS dan DAP serta KeADILan dapat bekerjasama dengan baik dan mampu membentuk kerajaan yang telus dan berintegriti.

Pengundi Bukit Gantang dan rakyat Malaysia tegas Nizar perlu mencontohi amalan politik baru yang semakin berkembang di negara-negara luar.

Nizar akan ditentang oleh Ismail Saffian yang mewakili Umno-BN dan calon bebas Kamarul Ramizu Idris dalam pilihanraya kecil P059 Parlimen Bukit Gantang.

Pilihan raya kecil Bukit Gantang diadakan berikutan kematian penyadangnya yang juga dari PAS, Roslan Shahrom pada 9 Februari lalu. Harakahdaily.

4 ulasan:

org laut berkata...

takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Awanama berkata...

Pengundi bukit gantang keluarlah kamu untuk mengundi dan jangan lupa undilah PAS untuk semua

Awanama berkata...

SAMAN TERTUNGGAK MBKT CECAH RM8 JUTA.

KUALA TERENGGANU: Jumlah saman tertunggak tempat letak kereta Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) kini mencecah RM8 juta dengan 200,000 saman yang dikeluarkan masih belum dibayar.

Sementara itu, Mat Razali berkata, MBKT sedang membina jalan baru yang melingkari Kampung China sepanjang kira-kira 0.8 kilometer dengan menelan belanja sebanyak RM60 juta.

...Aku cadangkan MBKT diswastakan supaya lebih efisyen... Gang samseng kijal takde nak ambik ker...?
...0.8km buat jalan belanja RM60 juta...100 meter = RM7.5 juta...Berapa banyak kau belonkan ni...? Buat jalan pakai emas ke...? Hahaha...
...Lanun dan terus melanun...

(COPY FROM BERITA TIPU RAKYAT)

Prof. Era Pasca berkata...

salam YB,
nak minta pendapat anda…
Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin yang meminta agar rakyat tidak menjadikan tiga pilihan raya kecil pada 7 April ini sebagai satu “pungutan suara”
mohyidin bodoh? mohyidin kate PRK 3tpt bukan pungutan suara rakyat..
abis pungutan duit poket die?
fakta telah beritahu..
link:
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/03/pilihan-raya-malaysia-bijaknya-yab-ds.html