23 November 2010

UMNO / BN PERAK TERDESAK: PENGHULU SELURUH PERAK DIHASUT UNTUK MEMBENCI PAKATAN RAKYAT.

Pesuruhjaya PAS Perak, Ust.Abu Bakar Hussain didampingi oleh Setiausaha PAS Perak, Ust. Misbahul Munir dan Ketua penerangan PAS Perak, Drs. Khalil Idham Lim dalam Sidang Media di Ipoh hari ini.

KENYATAAN MEDIA PAS PERAK ( 23 NOVEMBER 2010 )

Menurut sumber yang diperolehi oleh PAS Perak, baru-baru ini

seluruh penghulu-penghulu negeri Perak telah dikumpulkan di Cameron Higland dalam satu program anjuran Kerajaan Barisan Nasional ( BN ). Program tersebut diisi oleh

Majlis Keselamatan Negara. Program yang asalnya berupa taklimat isu-isu keselamatan negara menjadi medan politik kepada para penceramah untuk memastikan UMNO BN terus kekal memerintah negeri Perak.

Menurut sumber para penceramah telah menyentuh isu-isu yang boleh dianggap menghasut para penghulu dengan membangkitkan perasaan perkauman. Kerajaan Pakatan Rakyat yang telah memerintah Perak hampir setahun telah diburukkan imejnya oleh mereka di hadapan penghulu-penghulu, antara dakwaan yang berbentuk perkauman dan fitnah mereka ialah mereka menimbulkan kebencian peserta kepada Pakatan Rakyat Perak dengan mendakwa kononnya DAP lah yang menguasai Perak, PAS dan Dato’ Seri Ir Hj Mohamad Nizar Jamaluddin selaku Menteri Besar Perak hanya boneka semata-mata, Selain itu PAS Perak juga mendapat maklumat bahawa Dato Seri Anwar Ibrahim juga menjadi sasaran mereka. Para penceramah tidak segan silu memburuk-burukkan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat terutamanya Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

PAS Perak melihat UMNO BN Perak kini sedang berada dalam ketakutan, Buktinya UMNO BN cuba meracuni pemikiran rakyat dengan doktrin hanya UMNO BN sahaja yang mampu dan boleh memerintah Perak dan negara sebaliknya negara akan hancur sekiranya Pakatan Rakyat memerintah negara.

Bagi PAS Perak, UMNO BN sememangnya sudah terdesak dengan situasi politik Perak dan seluruh negara, mereka tidak yakin mampu mempertahankan kerajaan Perak yang dirampas mereka. Buktinya ialah, para penghulu dihimpunkan oleh UMNO BN untuk ditanam bibit-bibit kebencian kepada Pakatan Rakyat.

Program yang dilakukan itu menggambarkan UMNO BN meletakan harapan agar para penghulu boleh mamainkan peranan bagi memastikan UMNO BN kekal mengekalkan kuasa mereka, inilah bukti salahguna kuasa yang dilakukan oleh UMNO BN dam menguruskan kakitangan awam di negara ini.

PAS Perak melihat bahawa Adun-adun

UMNO BN Perak sudah tidak dapat menarik sokongan rakyat untuk menyokong mereka, Adun-adun UMNO BN kini sudah tidak yakin dengan kapasiti UMNO BN samada mereka masih boleh terima oleh rakyat Perak atau tidak, kerana itulah para penghulu diperdaya kononnya menghadiri taklimat isu-isu keselamatan negara, pada hal mereka dihasut oleh para penceramah untuk membenci Pakatan Rakyat.

Bagi PAS Perak, perkara yang berlaku ini amat dikesalkan sama sekali, duit rakyat yang besar bagi membiayai program tersebut digunakan untuk program politik UMNO BN atas nama Majlis Keselamatan Negara.

Menurut sumber yang didapati oleh PAS Perak juga, selepas ini Ketua-ketua Kampung seluruh Perak juga akan dikumpulkan bagi tujuan program yang sama, begitu juga para pengetua dan guru-guru besar sekolah-sekolah seluruh Perak juga akan dikumpulkan bagi menabur fitnah kepda Pakatan Rakyat khususnya di Perak bagi memastikan UMNO BN terus kekal memerintah Perak.

Ustaz Abu Bakar Hussain
(Pesuruhjaya PAS Perak)

5 ulasan:

Awanama berkata...

Yor la tu ustaz....

Awanama berkata...

kesian puak ni. kalau betul wang rakyat digunakan insyaAllah apa yang mereka lakukan akan menuju kehancuran. nilah apa bila agama dikesampingkan. apa yang dibuat tidak ada keberkatannya,

SeaLion berkata...

apakah org org melayu PERAK dah bingai dan banggang?? Wakeup from daydream wahai orang orang melayu Perak,,, jgn kerana few cent tergadai maruah diri dan juga maruah Negeri PERAK... CUKUP LAH APA YG TELAH BERLAKU SEMASA rampasan DUN Perak tempoh hari,,, gua rasa org PERAk dah boleh membeza kan mana INTAN dan yg mana kaca,,,,,,,,,,,, sepak kan BN dan sekutu nya ke dalam Sungai Perak !!!!!!!!

Awanama berkata...

salam... komen ustaz? adakah benar dakwaan tersebut? buktikan melalui fakta dan info, usahlah sekadar bermain kata2 sahaja. sesiapa sahaja boleh membuat andaian masing-masing berdasarkan kepada persepsi sendiri atau persekitarannya.
seharusnya, tiap kata dibalas dengan fakta, bukan sekadar mengikut rentak semasa yang hanya bijak berkata-kata tetapi hanya kosong sahaja intipatinya...

Awanama berkata...

Penghulu pun dah kenal mana kaca atau permata..saja nak melaga-laga ni..