16 Julai 2013

Terjerat cubaan kedua

Foto
7 Ramadhan 1434 H. [MOD] -


GEORGETOWN: Tindakan bodoh dua remaja yang datang kembali untuk melakukan kegiatan pecah mesin wang pengeluaran automatik (ATM) dalam kawasan Universiti Sains Malaysia (USM) mengundang padah apabila mereka ditahan polis, awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 5 pagi itu, dua remaja masing-masing berusia 14 dan 19 tahun itu berjaya dikesan selepas mereka didapati berlegar-legar di kawasan terbabit dalam keadaan mencurigakan. 

Difahamkan, mereka yang tinggal di flet di Sungai Dua yang juga berhampiran dengan kawasan USM itu tidak berpuas hati kerana hanya memperoleh wang syiling dalam mesin minuman yang dipecah mereka semalam. 


Berikutan itu, mereka datang semula ke lokasi kejadian dengan harapan dapat memecah mesin ATM dan wang itu dipercayai digunakan untuk perbelanjaan mereka membeli baju raya.

AGENSI pengawal keselamatan memeriksa mesin ATM yang dipecah pada cubaan pertama semalam. FOTO Michael Ong


Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi, mengesahkan penahanan dua suspek terbabit.Polis tidak menolak kemungkinan ada lagi beberapa remaja yang turut terbabit melakukan kegiatan itu dan siasatan lanjut sedang dijalankan. Polis turut merampas besi pencungkil.


metro/-

Tiada ulasan: