09 Mei 2009

Koleksi peristiwa dalam Dewan Negeri


























22 ulasan:

Unknown berkata...

dahsyat.

anonymous berkata...

PAS harus keluar PR dan menyokong BN.
Sokongan DAP terhadap PAS cuma lakonan sementara sahaja.

Cina dan india dalam DAP ialah yang sama pernah menyokong BN. Sekarang mereka dah kaya raya dan hidup senang. Tujuan mereka sokong PAS pula kerana mahu BERKUASA.

Awanama berkata...

lagi dahsyat kat dalam utube nie. leh tengok live nya. adakan inisiatif untuk di cd kan dan di sebarkan pada umum. baru diorg tau..

http://www.youtube.com/watch?v=qdPrh3dXY8k

ary man berkata...

aku ni tak lah bijak sangat dlm politik.tapi bila tengoh telatah bn macam budak2. malu tak terkata aku dibuatnya.macam orang tak berpelajaran.dia orang tak de rasa malu ke.kata pejuang demokrasi.mana pejuang tulin bn.mana pejuang demokrasi bn.

Zikir Din berkata...

saya keliru, mana yang mula timbulkan kekecohan adakah adun PR atau adun BN...
seharusnya berlakulah lebih matang dihadapan raja dan rakyat

Awanama berkata...

Aku pelik sebab masa nonton tv semalam ada nampak MUFTI PERAK tapi dia duduk diam jer.Pada aku dia sepatutnya pergi menasihati pertengkaran yg berlaku.Mungkin duduk memikirkan apa projek nak dapat kot.:)

Awanama berkata...

Adakah mereka ini sememangnya polis atau anjing upahan UMNO yang sama membuat kacau ketika sidang bawah pokok.

Awanama berkata...

Aku kalau pimpinan PAS cakap HALAL perang pemimpin umno ni, aku org pertama akan menyahut seruan itu. GERAMNYAAAAAAAAAAAAAAAA

Awanama berkata...

salam..
teringat pulak kat Taiwan

author faethal berkata...

Kepada barua-barua BN,kata-kata P Ramlee dalam filem Ibu Mertuaku lebih sesuai..."Mengapakah kau dijadikan sebagai manusia,kan lebih baik kau dijadikan sebagai haiwan..."

Dewan Pemuda Pas Kawasan Bukit Gantang berkata...

Undang-undang rimba mengikut kepala zambri kadir

Abuyaa berkata...

Inilah undang-undang rimba yg mamak zamry bgtau dalam tv semalam. dia yg langgar arahan speaker yang sah, dia duk mengata orang. bongok nyer...

U-BN masih buta dengan kehendak rakyat.

YB, Lawan sehingga akhir pertarungan. pertarungan belum selesai.
kes mahkamah 2 MB masih belum selesai, bawak kes 2 speaker plak.
Kes MB ada jalan keluar, ada cara tentukan mana yang sah, dapat sokongan majoriti.
Tp kes speaker memang jelas!
Tak boleh dipecat atau lucut dgn suka hati...
Bawa kes ke mahkamah......
ayuh lawan tetap lawan
berjuang sampai syahid!!!
Allahu Akhbar!!!!
Allahu Akhbar!!!!
Allahu Akhbar!!!!

Awanama berkata...

Pakatan Rakyat & Barisan Nasional sama je.

Dulu PR cakap boycott State Assembly tapi datang juga dengan uniform lengkap. Walaupun dikatakan Haram la, ape la.

BN as usual ada good relationship with police and geng2 dia. Memang tradisi mereka. Semua orang tau.

Sidang belum bermula, dah start suruh keluar Zambry and kuncu-kuncunya.

Zambry and the gang buat syok sendiri remove Speaker sbb diorang ada majority.

Nak marah 3 ADUN tak de gunanya. Awal2 lagi dah tahu diorang migrate to BN.

Walaupun dah tau ada roadblock kat SUK, ada juga yang pekak telinga. Nak juga tunjuk muka turun Ipoh dengan baju limited edition Bubarkan DUN. YB2 dari semenanjung malaysia pun turun lah walaupun dah tahu ada warning. sigh

Samseng2 datang kasi hantam Speaker tu mmg takde otak. Mmg patut PR buat laporan polis tapi takde hasil. everyone knows that.

Apa2 pun. BN & PR kat perak kasi malu je. Orang perak pun takde la datang sibuk protest2 tapi non-perak jugak lah yang pandai2.

Apa2 pun, tunggu je la Nizar jumpa Raja Nazrin & tunggu keputusan Siapa MB perak isnin depan.

Samsul Ghazali berkata...

Salam YB,
Saya nak minta izin save semua gambar diatas..

terima kasih..

Awanama berkata...

bole masuk dlm sejarah sekolah menengah citer ni nanti... ;)

azman batu 4 berkata...

tanpa nama pun 2 x 5 jer ngan mamak tu..

dia pukul orang lepas tu dia yang nangis

Awanama berkata...

Yg anonymous#1 bodoh sepat no. 1 nih lagi satu. Ingat best sgt ke dihumban pi mai pi mai masuk penjara? Kepala hotak kau DAP org kaya-raya. Pakai kepala hotak bersepai tuh sekali-sekala la. Yg kaya tuh Ameno, munafik!

Awanama berkata...

be end buat hal.. kami pasukan keselamatan yang kena tempias.. luah mati emak telan mati bapa.. nak wat mcmana...

Awanama berkata...

Drs,Akhbar The Sun,Friday May 8 2009 dgn tajuk "House in chaos" di muka depan tertera dgn jelas wajah YB tika mempertahankan Tuan Speaker.Dgn izin mohon utk disimpan buat kenangan. Nona Ratana Chulaborn.

man kuale berkata...

Ya Allah dimana lagi ada keadilan di bumi malaya ni semua mengikut nafsu serakah umno raje, polis, mahkamah, SUK semua butekan mate kerana pangkat. aku cukup yakin mahkamah akan menangkan zamri hari khamis ni, najib kata tadi dia malu kepada dunia....malu ape hang la yang mule dulu, buat kerja jahanam tu.... marilah kita brdoa agar Alllah tunjukkan kebenaran..ALLHU ARINA HAQQA HQQA WAZUQNATTIBA'AH

Awanama berkata...

dalam perak ada satu lagi parti haram...iaitu parti polis ....hehehe..suka-suka masuk dewan..cam la org tak kenal polis...galas beg belakang tu polis la .....rambut trim baik punya...nak jadi risik pun padan patut la ...

Ubaid Madani berkata...

khas utk polis yg bertugas pd hari tu...terutama yg dlm dewan...amboi,nampaknya lebih taat pd perintah manusia,jin & iblis dari perintah Allah,sila rujuk ayat 113 surah Hud yg telah dibaca olih YB Nga khor meng...dan ayat 65 surah yassin...kalu tak reti baca suruh mamak zambry baca noooo