01 April 2011

Jangan pakai tudung cara biarawati nasrani

27 Rabiulakhir 1432H. [MOD] -

Perhatian Untuk Kaum Hawa, Pemakaian Tudung Cara Kristian.

Pemakaian tudung biarawati telah menjadi fenomena pada masa kini tanpa disedari oleh umat Islam. Fashion tudung ala Biarawati Kristian ini mungkin lahir dari kelekaan umat Islam sendiri. Justeru, menjadi tanggungjawab kepada kita untuk menjauhi fashion tudung ini dan kembali kepada pemakaian tudung cara orang Islam, dan menunjukkan sikap berhati-hati kita dalam etika pemakaian Islam.

Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk dari golongan mereka" (Hadith riwayat Abu Daud, disahihkan oleh Ibn Hibban)

Bagi anda yang memakai tudung seperti gambar di atas, ayuh tinggalkan fashion tersebut. Bagi suami atau bapa yang punyai isteri dan anak yang memakainya, tegahlah mereka. Bagi mereka yang punyai medium untuk menyampaikan mesej ini, sebarluaskan mesej ini untuk manfaat kita semua.

Sebarluaskan banner di bawah:



Semoga usaha kecil kita ini mendapat ganjaran yang besar di sisi Allah taala.

"Berpakaianlah mengikut ajaran Islam"













6 ulasan:

Awanama berkata...

knapa xboleh nak share kat facebook.,,so tdung yg mcm yuna pkai la tu kan????

zulkifli berkata...

boleh, pergi kt facebook dulu pastu klik pada pautan, copy url ni dulu kemmudian paste je le..

Awanama berkata...

ayoooooooo,tak tayoo mk balik mkn sayur,ayok dapat dose,e

Awanama berkata...

Kenapa biarawati pakai tudung macam orang Islam?

Awanama berkata...

agama kristian kn asl nya dr Al-Quran tp dh diubahsuai kn...biarawati pakai tudung tp pengikutnya xpakai mcm tu jgk dgn islam...sapa y pakai, pakai la...y xpakai, xpakai lah...lumrah dunia..blm akhirat...

Awanama berkata...

lau d perhatikan..semue agame suh pakai tudung..tp care pemakaian mereka yg berbeza