29 Oktober 2009

Terkini 1.54 pm : Sidang media berakhir

Sidang media telah berakhir dan semua Adun bersurai.

Satu report polis akan dilakukan oleh Adun-adun Pakatan Rakyat pada jam 3.00 petang ini di IPD Ipoh.


38 ulasan:

Unknown berkata...

Berapa banyak repot polis daaa.......

Awanama berkata...

harap2 polis buka mata, terima kenyatan yang benar. jangan jadi kerbau cucuk hidung, tak da maruah

Awanama berkata...

Ketua dia dok makan tahi, tak kan anak buah tak makan sama, setuju kata cikgu pencen, berapa banyak report daa...Kot mana pun syabas kepada PR kerana anda sedang mempertaruhkan jiwa dan raga untuk rakyat..Moga anda ditempatkan di kalangan para solihin kiranya gugur,,,
Kita ada prinsip dan maruah, jangan gadaikannya hanya kerana RM macam tiga orang manusia itu.
Selamat berjuang..Takbir

Awanama berkata...

memang boring bengang blabla pada malaun :
1.mentradisikan qazaf
2.mentradisikan perlembagaan tidak luhur dan
undang-undang tidak berdaulat
alahai alahai
satu malaysia
dua perak
tiga katak

Awanama berkata...

kalau polis dah ambil tindakan ...takkan ada banyak report polis cikgu pencen...

Awanama berkata...

asyik-asyik report...itu aje ker yg PR tahu....bukan nk wat keja yg berfaedah...bertambah keja polis...banyak keja lain polis nk buat...

Awanama berkata...

Polis Perak... mana ada maruah....

Awanama berkata...

daaaaaaaaaa, polis report lagi. tak habis-habis nak buat polis report. Apa gunanya laporan polis ini? Kan mereka yang menghalang and merampas? Dah nasihat Adun-adun PR ini jangan terlibat dalam persidangan ini tapi tak dengar. Lebih baik semua adun balik ke tempat masing-masing untuk mengadakan forum-forum dengan rakyat. Macam ini lebih lagi bermakna. Patut adakan forum dekat SUK tadi.

Tapi janganlah nak bergaduh sesama sendiri. Pemimpin-pemimpin macam Hassan Ali, Nasaruddin, HadiAwang dan mereka yang pro-UMNO patut disingkirkan sebelum anda semua disingkirkan oleh rakyat.

Pemimpin seperti Nga-Ngeh and Azmin Ali juga patut berwaspada, kerana merekalah punca berbalahan antara sesama sendiri.

Lama tak ulas diblog ini dan lama tak jumpa YB di Ipoh.

Semoga YB Idham terus dengan kerja baik YB.

mata2 berkata...

Kita mendabik dada Satu Malaysia sebagai model negara terbaik. Kita berdiri megah dengan slogan aman damai. Kita menyanyi keseluruh dunia penuh sopan santun. Apakah kita tidak tersa malu apabila dunia melihat wajah-wajah liar yang dipamerkan terutama sekali dari penjawat kerajaan yang bersumpah dengan istilah cekap dan adil.

masuksuku berkata...

salam yb
untuk cikgu pencen..itu pun nak tanya..ala yang macam puak umno dan cikgu pencen buat macam selalu la tu..cuma cikgu pencen dan umno punya dia orang ambil action cepat...
pembangkang punya dan cikgu tak pencen punya dia orang diamkan..

Awanama berkata...

org politik BN memang suka memperkudakan polis demi kepentingan politik mereka.

kenapa kita tidak saman sahaja individu polis yg kasar..

kalau macam ni payah la nak suarakan pendapat..

Awanama berkata...

bukan ke geng YB Pas sekarang yang xder maruah.. kenapa kecoh di bumi kita .. sedang kan kita boleh hidup aman. Bangkang cara yang baik, ikut cara yang betul jangan ikut cara komunis dan yahudi. Atau sememangnya pembangkang ingin menghina islam dengan cara yang halus. Sebab skrg lebih ramai orang mempertikaikan cara yang pas gunakan. Jika Pas , PKR dan DAP ingin bubarkan DUN jangan libatkan kami rakyat perak yang lain. Kerana kami sekarang hanya ingin hidup aman dan kami ingin sampaikan risalah islam dengan penuh kebanggaan tentang kemuliaan islam

Awanama berkata...

report kat komenwel tak boleh ka? kan negara kita ni ahli komenwel.. dah jelas sangat apa yang berlaku kat perak ni HARAM dan HARAM..
bro din penang

Awanama berkata...

Kenapalah berebut kuasa ini,kalah.. kalahlah,kami disabah pun pernah adalah begitu tapi kami reda,kan sekarang dah aman sudah sabah.sudahlah...sudahlah

Awanama berkata...

Raport la byk mana pun Polis mcm tu juga..takkan nak siasat cuba Dato aziz report kata kena belasah laju je polis siasat. Polis Anjing UBN.

Awanama berkata...

jangan menyusahkan lg koje polis,byk koje lain lg nak buat.

Tinta Hitam berkata...

Report adalah utk failing.Akan dibuka semula bil PR berkuasa nanti.Memang tiada tindakan dari polis.

cicitHJHASSANu berkata...

pi mai pi mai tang tu....
kalau rakyat paham,ok!

Awanama berkata...

POLIS MALAYSIA BAWAH MUSA HASAN MACAM ISRAEL DI PALESTIN....

Awanama berkata...

adakah mahazalim telah kembali bertapak???

Awanama berkata...

Teruskan perjuangan dan jangan berundur, rakyat menyokong anda!!!!

Awanama berkata...

Kematangan perjuangan pakatan rakyat perak sangat jelas dan berterus terang tanpa berselindung

Awanama berkata...

Hebat-hebat pejuang pakatan rakyat di perak, sekalung tahniah!!!!!!!!!

Awanama berkata...

kesatuan dan kesepakatan pakatan rakyat di perak patut dicontohi di selangor dan Terengganu juga lain-lain negeri...

Awanama berkata...

Pukulan hebat yang teramat hebat dari pakatan rakyat perak!!!

Awanama berkata...

Tumbangkan BN PRU13.......

Awanama berkata...

Halangan berterusan dari kerajaan BN memperkasakan dan memperkuatkan pakatan rakyat..

Awanama berkata...

Memang wajar PAS menolak kerjasama sepenuhnya dengan BN, UBN kejam dan tidak berperikemanusiaan...

Awanama berkata...

Jangan mimpi nak buat kerajaan perpaduan dengan golongan yang kejam dan zalim...

Awanama berkata...

Tahniah! Tahniah! Tahniah! Pas dan pakatan Rakyat!!!

Awanama berkata...

Syabas kepada ADUN PR.Jangan kita mengalah kerana mereka akan menyerang dari setiap penjuru dengan polis dan FRU.Pilis ni bukan banyak kerja lain nak buat tapi tak buat pun ayik jaga dewan saja.Boleh pulak tambah kakitangan.Kalau repot rakyat nak datang seorang pun belum tentu.Polis Malaysia(tak semua)tak ada pendirian.Kalau macam ni bertambahlah jenayah dan tak akan cukup masa untuk mencegah jenayah kerana masa yang ada digunakan untuk menjaga orang-orang politik.Kes bertimbun-timbun rakyat repot tetapi dahulukan politik.Tahniah kepada kerajaan bn kerana sendiri buat masalah dan terimalah akibat yang Allah turunkan kerana kita telah tahu sesiapa yang melanggar hukum karma akan kembali semula akibatnya kepada orang yang melanggarnya.Perlanggaran undang-undang yang dicipta manusia tetapi manusia sendiri yang terima akibatnya.Dan kepada penyokong bn kalau undang-undang pun kerajaan langgar apatah lagi rakyat yang setia tak bertempat.Disepak tendang macam bola sahaja.Kekayaan ada dengan kerajaan, titik peluh dan kesusahan milik rakyat.Rakyat merompak ditangkap tetapi kalau jawatan menteri merompak lambat pulak nak tangkap.Jangan jadi pak turut sahaja.Tetapi jadilah orang yang ada pendirian dan perpandangan jauh.

Awanama berkata...

REPORT KAPADA SAMSENG APA YANG SAMSENG DAH BUAT PADA YANG HENDAK BUAT REPORT. MACAM REPORT PADA FIRAUN ATAS KESALAHAN FIROUN.REPORT AJELE. ENTAH-ENTAH TAK DE POLIS YANG NAK AMBIL REPORT

Awanama berkata...

Kesungguhan jelas dalam perjuangan menentang UBN, berbanding kumpulan UG hanya menyerang rakan....

Budak Pencen berkata...

Ketua Polis Perak masa diKelantan,sangat dikagumi rakyat.Tuan Guru pun suka dan selalu
bersama dalam majlis2 resmi.DiPerak lain pula
ceritanya.Adakah Datok KP ditekan olih orang
Atasan ITU?Kalau kuat sangat ditekan,bersara
sajalah Datok,hati senang,rakyat bawah tak marah.

Awanama berkata...

pas perak perlu buat kursus motivasi wajib kepada segelintir pemimpin pas Selangor(PRO UG)... bagaimana menjadi pejuang sejati, menyerang musuh dan membela rakan...

Awanama berkata...

Pas Perak kena buat kem motivasi kepada kumpulan UG di jambatan reput sungai yang ada buaya!!!

piramli berkata...

TAK BOLEH MARAH NANTI KENA JUAL....

Awanama berkata...

ADUN BOTE, lame beno tak dengo berite