29 April 2011

Suasana Majlis Angkat Sumpah Laknat Kecoh

25 Jamadilawal 1432H. [MOD] -

25 Jamadilawal 1432 H.KUALA LUMPUR: Suasana kecoh menyelebungi majlis angkat sumpah lakmatsalah seorang trio 'Datuk T', Datuk Shazryl Eskay Abdullah yang dijadual diadakan di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul di sini, Jumaat.

Suasana menjadi tidak terkawal sekitar pukul 2.10 petang apabila jemaah dan penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) masuk ke ruang solat utama di hadapan mimbar masjid dengan laungan takbir sambil dipercayai bagi menghalang majlis angkat sumpah diadakan.

Bagaimanapun Shazryl Eskay yang pada mulanya dijadual turut sama menunaikan solat Jumaat di masjid berkenaan masih belum hadir ketika berita ini ditulis.

Kekecohan seterusnya berlaku apabila Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin masuk ke ruang solat ditengah-tengah kekecohan berkenaan.

Shamsul Iskandar kemudiannya dijulang oleh penyokong PKR sambil menunjukkan buku 'Qazaf' - hukum Islam.

Ketegangan terus berlaku apabila penyokong yang dipercayai di pihak Shazryl Eskay bertindak mengganggu ceramah ringkas Shamsul Iskandar.

Penyokong PKR kemudiannya menunaikan solat sunat hajat.

Tv Selangor/-

1 ulasan:

Awanama berkata...

ini lah balasan makan duit haram sanggup fitnah tanpa bukti nyata.Hai puak umno selama ini telah makan dengan duit haram, tunggulah balasan Allah.Wahai pembela harapan kita jangan sekali kali memasukan duit hasil judi, arak dan rasuah kedalam perjuangan iklas ini. Belajar ugama dan beramal baru lah jadi pemimpin.Takut lah azab Allah!Takutlah azab Allah! Dan Takutlah azab Allah