10 Januari 2013

Pakatan Rakyat Perak kerah 100,000 ke HKR

27 Safar 1433H. [MOD] -IPOH: Pakatan Rakyat Perak akan mengerahkan 100,000 orang daripada negeri itu untuk bersama-sama dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) di Stadium Merdeka Sabtu ini.

Setiausahanya, Dr Khairuddin Abd Malek berkata, pihaknya optimis akan mencapai sasaran tersebut melihat ‘mood’ rakyat ketika ini.

“Dengan semangat yang dibina, kami yakin rakyat Perak akan turun beramai-ramai menjayakan himpunan ini seterusnya mencapai matlamat penganjur untuk menghimpunkan sejuta rakyat,” katanya dalam sidang media di Pejabat PAS Perak, dekat sini, hari ini. (Gambar)

Menurut Khairuddin, pihaknya telah memulakan mobilasi dan momentum sejak sebulan lalu bermula dengan Himpunan Kebangkitan Rakyat Perak di Seri Iskandar dan ‘road show’ yang diadakan di seluruh negeri Perak ketika ini.

Dengan kelulusan daripada pihak Stadium Merdeka dan jaminan daripada Ketua Polis Negara pula katanya, akan memberi ruang kepada rakyat untuk menyertai himpunan tersebut tanpa sebarang kegusaran.

Hadir sama pada sidang media tadi ialah Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussien, Pengerusi DAP Perak, Dato’ Ngeh Koo Ham, Setiausaha PAS Negeri, Dr Muhaimin Sulam, Adun Tronoh, V Sivakumar, Adun Lubok Merbau, Zainuddin Mohd Yusof dan Ketua Mobilasi PAS Perak, Rahim Nordin.

Sementara itu, Ketua Mobilasi PAS Perak Rahim Nordin dilantik mengetuai delegasi dari negeri itu ke himpunan HKR nanti.

Beliau yang juga Yang Dipertua PAS Tapah ketika sidang media sama menjelaskan, delegasi Perak akan berkumpul di Masjid Negara bersama-sama pimpinan sebelum bergerak ke Stadium Merdeka.

Katanya, semua peserta daripada negeri itu perlu berdisiplin, menjaga keselamatan diri serta awan dan mengikut segala arahan daripada pihak penganjur.

HARAKAH/-

Tiada ulasan: