29 Januari 2010

PAS seru solat hajat untuk Kelantan dan Perak esok

13 Safar 1431H

KUALA LUMPUR, 27 Jan: Parti Islam Se-Malaysia (PAS) menyeru ahli dan penyokong untuk melakukan Solat hajat secara serentak diseluruh negara pada esok malam 28 Januari 2010, selepas waktu Isyak.

Program ini khusus bagi memohon kepada Allah swt semoga rakyat Kelantan mendapat hak mereka dalam tuntutan royalti dan Negeri Perak mendapatkan semula Menteri Besar yang dirampas jawatannya oleh Umno-Barisan Nasional tahun lepas.

Program ini boleh diadakan dimasjid surau serta markas-markas PAS sebagai menunjukan keprihatinan kita kepada rakyat di kedua-dua negeri yang tertindas ini.

PAS yakin doa-doa orang yang dizalimi akan dimakbulkan Allah dan kezaliman dapat ditumpaskan, kata Ketua Penerangannya, Idris Ahmad dalam satu kenyataan.

"PAS menyakini bantuan Allah dan sesekali kita tidak akan berputus harap sehinggalah Allah memberikan kemenangan kepada rakyat yang ditindas ini," katanya.

Harakahdaily.net/-

3 ulasan:

Awanama berkata...

kpd ahli/penyokong pas yg tak dpt berjemaah, disyor buat sendiri di rumah, tempat kerja, di rnr dll.. insyaallah janji allah pasti akn datang.. kita kena usaha, doa, tawakkal n sabar.insyaallh usaha kecil ini diterimaNya sbg ibadah ikhlas. dpt manok agam

Awanama berkata...

INSYALLAH... PAKATAN RAKYAT MENANG

Awanama berkata...

INSYALLAH PAKATAN RAKYAT MENANG