20 Februari 2012

Kejam : Lelaki panggang, makan budak yang diculik

27 Rabi'ul Awal 1433H. [MOD] - MEERUT: Seorang lelaki India yang ditangkap kerana menculik seorang kanak-kanak memeranjatkan pihak polis apabila mendakwa dia memanggang kanak-kanak yang diculik tetapi tidak dapat dijualnya dan kadang kala turut memakan daging mereka.

Ketua polis, Rajiv Krishna berkata, pihaknya akan melakukan siasatan terperinci sekiranya dakwaan lelaki berkenaan adalah benar. Polis berkata penduduk kampung menangkap lelaki berkenaan ketika dia cuba melarikan diri bersama seorang kanak-kanak yang diculik, Sadique, 12, dari Bhoor baral di daerah Meerut. Lelaki itu memberitahu polis bahawa dia sebelum ini pernah menculik beberapa kanak-kanak dan menjual mereka dalam keretapi yang bergerak. “Dia berkata, dia turut makan daging kanak-kanak yang tidak dapat dijualnya,” kata seorang pegawai polis itu.

Penduduk kampung sebelum itu mengadu kehilangan seorang kanak-kanak dari kampung terbabit, Azad yang sehingga kini tidak pernah ditemui.

“Kami akan menyiasat dakwaannya itu dan menghubungi pakar psikiatri di Agra dan Bareilly,” kata Rajiv Krishna. Polis menghantar suspek mendapatkan rawatan dan menantikan laporan kesihatan sebelum mengambil tindakan. – Agensi

Tiada ulasan: