21 November 2009

LIGA SUPER 2010: ZAMBRY BIARKAN PASUKAN SELADANG PERAK TERSINGKIR

Email : safarizal saleh

Kenyataan Media (19 November 2009)

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) ingin memperbetulkan fakta sebenar penjelasan Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir berhubung bantuan tahunan kepada Persatuan Bolasepak Negeri Kelantan (KAFA) yang bertentangan dengan tindakan sebenar kerana Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Kelantan telah pun menyalurkan sebanyak Ringgit Malaysia Dua Ratus Ribu (RM200,000) setiap tahun tidak termasuk pertandingan akhir Piala Malaysia baru-baru ini merupakan perkara sebenarnya setelah dimaklumkan oleh Kerajaan Negeri Kelantan kepada DPPN Pk.

DPPN Pk kesal dengan serangan peribadi terhadap Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin, Presiden Persatuan Bolasepak Negeri Perak oleh Datuk Seri Zambry semalam yang bukan bersifat ingin membantu tetapi atas kepentingan politiknya semata-mata. DPPN Pk yang telah melancarkan kempen Seringgit (RM1) untuk menyelamatkan Pasukan Bolasepak Perak yang mungkin akan tersingkir daripada Liga Super musim baru ini sedih dengan sikap Datuk Seri Zambry tersebut.

DPPN Pk meminta penyokong, peminat dan juga rakyat Negeri Perak jangan melihat serangan Datuk Seri Zambry terhadap Datuk Seri Nizar sebagai halangan untuk memastikan Pasukan Bolasepak Seladang Perak kita akan terus bermain di dalam kancah musim baru Liga Super 2010 ini nanti. Jesteru, DPPN Pk meminta agar semua sumbangan dapat disalurkan kepada tabung ini atas nama “Pemuda PAS Perak – RM1 Selamatkan Bolasepak Perak” : 08013010074274 (Bank Islam Malaysia Berhad).

DPPN Pk ingin menasihatkan Datuk Seri Zambry supaya bersikap rasional dan jangan cuba mempolitikkan sukan bolasepak ini kerana ramai penyokong, peminat dan seluruh rakyat Perak akan kecewa kerana sebagai seorang pemimpin harus mengenepikan sentimen politik daripada sukan demi untuk memajukan bolasepak Negeri Perak khasnya.


SALMAN HAJI SALEH
Naib Ketua,
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.

7 ulasan:

Awanama berkata...

DAH DASAR MB ZAMRI MUGABE ANAK HARAM.CAKAP PUTAR MCM MANA PUN ZAMRI MUGABE TETAP ANAK HARAM SAMPAI DIA LETAK JAWATAN SEBAGAI MB PERAK.HARAM TETAP HARAM TAK CAYA TANYA MUFTI PERAK MUFTI GILA PANGKAT.

Awanama berkata...

zambry mamak bodoh...dh haram tu haram jgk

Awanama berkata...

JGN CAKAP CAM TU...TAK BAIK
TAPI MMG HARAM JADAH PUN...

Awanama berkata...

zambry mamak belukang nie memang haram jadah..
masa tajul rosli jadi MB memang dah masalah pada KAFA.. Dok tak nak mengaku kesalahan jugak.. nasib baik Dato' Seri Ir. Nizar ambil alih presiden KAFA.. Kalau tak lagi lingkuplah KAFA.. Pundek punya mamak belukang..

Awanama berkata...

Ini adalah salah satu cara Zambry untuk mengikis karisma Nizar di mata rakyat Perak..

Awanama berkata...

hmmm puak-puak yang xsedar diri

Awanama berkata...

Salam Bro . Cadangan Den dari BUKIT PUTUSDen Susah susah sangat Abaikan saja. Kalau mengabih boreh BANGUNKAN SAJA PERSATUAN BOLASEPAK
NEGERI PAKAT AKYAT aMACAM baru senada dengan slogan kito "LAWAN TETAP LAWAN" KITO ADO 5 negeri
dah kira ok lah tu. maka Piala 1 MALAYSIA TINGGAL 8 Negeri tiada sambutan kok ramai tarik siri boleh tapau Yob. Dana boleh diusahakan....... mano2 mangkok yang menumpang kotopikan tak perlu ramai bona. jangan banyakan masaalah kurangkan.