08 Mei 2009

Saya telah arahkan ADUN PR jangan keluar kalau tidak perlu.

Semua ADUN PR saya pohon kepada mereka semua jangan keluar jika tidak ada sesuatu yang penting perlu dilakukan. Sekiranya mereka yang ingin keluar walaupun untuk ke tandas mereka saya pohon keluar berdua.

Sementara itu Speaker yang masih sah, Sivakumar masih berada dikerusinya dan tidak berganjak. Kekuatan, ketegasan mereka nampak lebih kuat pada hari ini sehingga ada yang membuat cerita lucu : "silap jampi oleh bomoh, makin kuat bukan makin lemah ".

44 ulasan:

Awanama berkata...

teruskan perjuangan YB....kami rakyat sentiasa menyokong pemimpin PR

gobi berkata...

betul ... JANGAN KELUAR !!!

Awanama berkata...

SAYA SOKONG!... WALAU NAK PERGI TANDAS KENA BERDUA TAKUT KENA CULIK

penhijau berkata...

mantap YB. lawan tetap lawan..
bubuh gam dekat kerusi Siva terus dea tak boleh ambik kerusi tu

Awanama berkata...

kenapa asyik nak bertahan kenapa tidak melakukan counter attack,

Unknown berkata...

sokong jgn keluar yb..
buat usul, ignore 6 org adun tuuu

Awanama berkata...

Mlm ni pun jgn bg dia balik..suh dia tidur situ..

BN dh hbis idea..kene rehat dlu..skrip dh lari..

Depa kn rujuk Peg Undang2 dlu nk buat mcm mn lgi tindakan2 bodoh..hahha

Bodo BN..Khaaak Ptuiiih..

Awanama berkata...

Culik tuh tak teruk sgt. Kalau kena liwat dek konco BeeAnd nih kang, tuh naya sial.

botak kuala kurau berkata...

skarang ada 2 MB
ada 2 Kerajaan
ada 2 apeaker
ada 2 batu nisan
rakyat tersepit diantara haram dan halal..

menyokong penuh Pimpinan Pakatan Rakyat..

Awanama berkata...

teruskan berjuang YB..kami dibelakang YB..ALLAH bersam kita

Awanama berkata...

Mcm mana kalau speaker yang nak ketandas?....

Awanama berkata...

betoi tu.. teruskan persidangan..lanie sapa yg berkuasa... SIVa buat USUL jugak dan kalau si mangkaq tu angkat tangan tak yah dok kira... bukan susah pon... dah depa tak mau keluaq lantak pie la janji ada undi pastu tolak yg mangkaq tu 10 org abis cerita...

Awanama berkata...

jgn keluar , kalau nak ke tandas tu tahan2 je dulu

Muhamamd Firdaus berkata...

ada tak yang hulur teh ais ke donut ke kat YB Siva? bertahan bertahan jugak..jangan sampai rebah tak makan kawan tu..

Awanama berkata...

buatlah couter YB...

cadangkan agar semua ahli YB BN dan Bebas diHALAU keluar DEWAN seperti mana speker dewan negara halau anak Karpal Sing dari dewan negara. - gunakan hujah spti mana speaker dewan negara guan utk bg pengajarn kepada BN

kalu mereka tak dengar, YB bangun dan cadangkan kepada speaker gantung mereka 1 tahun dari sidang dewan.

Good Luck!!

TAkbir!!

Rakyat 4 Rakyat berkata...

YB...Teruskan Perjuangan rakyat...Takbir !!!

Hasbullah Pit berkata...

YB,

Saya mohon untuk ke tandas...

gelong gajah berkata...

Terus kan perjuangan YB pakatan..kami di luar amat berharap semoga YB pakatan terus di lindungi dari segala mehnah tribulasi puak lanun ubn..
perjuangan menuntut merdeka kan perak dari ubn lebih hebat dari zaman penjajahan british dulu2..kami menunggu arahan YB pakatan..jika membujur melintang patah kami tetap bersama YB pakatan..

Awanama berkata...

ADUN PR kn ada tandas sendiri atau botol....tk payah keluar dewan...bahaya
...hahahaha

Sori YB...cek nk melawak sat...kasik sejuk
cuaca yg panas ni

Awanama berkata...

xpe YB guna taktik barcelona semalam lawan chelsea, byk bertahan..nnt kita attack pulak..insya Allah kejayaan menjadi milik rakyat..bubarkan DUN!!!!!!!!!!

Awanama berkata...

bomoh BN TAK LUT!!! HA..HA..HA..HA..KUI..KUI..LAWAK GILA!!!

Awanama berkata...

Hebat YB Lawan tetap Lawan, Kirim salam sama YB Speaker he is on the right track. Tolong bagi penampar kepada Hee katak.
Semoga perjuangan diteruskan.

Awanama berkata...

aku syor mainkan lagu P.Ramlee dalam dewan..kut..kut boleh hilang ketegangan...jeritan batinku ke..dimanakan ku cari ganti ke..mana le tau...babi di India senyap sunyi dengar lagu maikal jekson

Awanama berkata...

teruskan la agenda PR..jangan hanya bertahan..abaikan sikap umno.

Syawal Ipoh berkata...

Alhamdulillah,
teruskan perjuangan

Awanama berkata...

saya harap PR jangan keluar dewan sampai semua selesai, dan tentukan puak umno semua dah beah.

Awanama berkata...

x de tindakan susulan ke YB takkan speker siva mcm tu je, kena ada ketegasan lebih sikit kalau tak memang tak jalan le sidang ni

Awanama berkata...

YB, mohon dicadangkan agar semua ADUN BN dihalau keluar dewan dan digantung 1 tahun, kerana tidak menghormati speaker.

boleh guna hujah spt mana speaker dewan negara buat kepada Gobind

fokus2 YB, jgn duk update blog sampai terlupa nak joint bertelagah dgn adun bn, ajar mereka cukup2!

ni je peluang terakhir sblm kptsn mahkamah keluar.

biar DUNIA melihat BN dan Najib.

Awanama berkata...

HAHAHAHAHHAHHAHAHAH
Kene culik?
Mcm kelakar je statement tu.

Keluarkan la statement rakyat nie.
Kata YB dgr masalah rakyat.
Nie gua ada masalah nie.
Gua nak tgk sendiri komen gua terpampang kat sini.
Keluarkan lah...
Takkan takut kepada kenyataan kot...
Meh Meh keluarkan komen rakyat nie

Awanama berkata...

jika speaker nak pi tandas kena pi bertiga...bawa kerusi sekali

Awanama berkata...

Nak counter apenye...
PR yg dah habis idea dah...
Udah udah le tu...
Meh sambung balik Dewan secara aman.

Dan meh keluarkan statement ini

Awanama berkata...

awat pakat diam nie..kemukanlah usul tu...spekar kita punya...dia org lantak pie laa...buat undian dgn tolak yg haram tu...

Awanama berkata...

Terima kasih diatas kesudian supaya mengeluarkan statement ini.

Awanama berkata...

YB minta buat USUL BUBARKAN DUN PERAK....

ADUN BN yg tak mahu keluar DEWAN tu tak payah kira UNDI depa.

dah kira menang tu, ESOK PILIHANRAYA NEGERI PERAK kami akan pergi ramai2 ajar Kerajaan Kudeta BN

Awanama berkata...

boleh sesiapa jelaskan perkara ini tak?
sebelum royal address macam nmana mereka boleh mengusulkan sesuatu usul? terutamanya usul pecat dan lantik speaker baru dan bolehke timb speaker ambilalih tempat speaker semasa speaker duduk di kerusinya.

Awanama berkata...

semua adun yang beragama islam baca surah2 yang perlu terutama surah taubah ayat 128-129 dan ayat seribu dinar insyaallah akan di beri kekuatan dalam masa tegang ini

Awanama berkata...

YB minta buat USUL BUBARKAN DUN PERAK....

ADUN BN yg tak mahu keluar DEWAN tu tak payah kira UNDI depa.

dah kira menang tu, ESOK PILIHANRAYA NEGERI PERAK kami akan pergi ramai2 ajar Kerajaan Kudeta BN

Awanama berkata...

haaa...
inilah dikatakan kalau tidak membaca maka susah ilmu hendak masuk dalam kepala.
lain kali baca dulu perintah tetap, undang-undang tubuh negeri dan buku-buku law di perpustakaan.
apa guna perpustakaan yg dibina.
jangan dok melulu tembak.
kan dah kene kepala sendiri.

Awanama berkata...

aku sebenarnya kesian kat umno ni...nak mentekedarah duit rakyat sampai begini jadinya...ramai jugak bekas samseng dah sokong PAS..so, puak2 umno jgn nak tunjuk lagak..takut orang makan nasi, kau makan penampau buku lima!!!

Awanama berkata...

Selamat PR..... Selabat berjubur ops... berkubur

Awanama berkata...

bn muka x tahu malu, 1 dunia teok perangai bn sebenar,........pak lah lagi ok dari najib yang jahat depan mata....semoga allah menolong org teraniaya...

Awanama berkata...

usul undi bubar DUN, tolak undi pendatang haram..buat PR baru tahu yang mana jantan yang mana betina....

Awanama berkata...

Agak agak nye kalau monkey yang kat zoo Tepeng bawak sama kat sidang DUN Peghak lagi best Sidang DUN kali ini macam sidang Monkey lak ye
Mikel Johan

Awanama berkata...

buka mata buka hati..... sesama islam nak bercakar... potitic is shit